Een huisstijl is een ontzettend belangrijk onderdeel van een bedrijf. Het zorgt voor herkenbaarheid en voor een juiste aansluiting op de identiteit van het bedrijf. Dit is enorm belangrijk voor een bedrijf, maar er zijn toch nog genoeg mensen die de kracht van een goede huisstijl onderschatten. Erg jammer, want een sterke en goede huisstijl kan voor erg veel voordeel zorgen. Alle richtlijnen met betrekking tot de huisstijl vind je in een huisstijlhandboek, of ook wel een brandbook genoemd.

Onderdelen van een huisstijlhandboek

Allereerst wordt de identiteit en het imago van het bedrijf beschreven. Geef een korte inleiding voor van het bedrijf, zodat ook externe partijen weten waar ze mee te maken hebben. Daarnaast zijn beeldtaal, de schrijfwijze, typografie, logo gebruik en huisstijldragers onmisbaar in een huisstijlhandboek.

Huisstijl gebruik

Een sterke huisstijl van een bedrijf moet gedeeld worden met de buitenwereld, zodat zij goed op de hoogte zijn van de herkenbaarheid van het bedrijf. Een sterke slogan of een uniek kleurpalet kan al genoeg zeggen. Onderschat daarom zeker niet het gebruik van je huisstijl. Het is daarnaast ook heel belangrijk om je huisstijl naar buiten uit te dragen door middel van huisstijldragers. Denk hierbij aan banners, wayfinding, bewegwijzering en meer!

Hans Kraan

Vind je het lastig om je huisstijl constant toe te passen en wil je hier graag hulp bij? Dan is Hans Kraan de persoon waar je naar opzoek bent. Hij kan je helpen met het geven van advies over je huisstijl, het analyseren van de impact van je huisstijl en een plan van aanpak om je huisstijl zo tactisch mogelijk aan de buitenwereld te tonen. Iedereen implementeert een huisstijl anders. De een onthoud een bepaalde kleurcombinatie goed, terwijl de ander juist een slogan heel erg snel onthoudt. Speel hierop in door alle onderdelen evenveel aandacht te geven.