Normaal denk je bij een schijnwerper waarschijnlijk aan de lampen die worden gebruikt in theater, televisiestudio’s en op voetbalvelden. Maar, schijnwerpers worden daarnaast ook op veel andere locaties gebruikt, waar je in de eerste instantie waarschijnlijk niet zo snel aan denkt. Neem bijvoorbeeld floodlights op ATEX gebieden. Dit zijn locaties met een verhoogd risico op explosies. Speciaal voor deze locaties zijn er lampen ontwikkelt die hier gebruikt kunnen worden. Een EX floodlight bestaat uit een aluminium ingegoten behuizing waardoor het erg sterk is. Daarnaast heeft het ook een aparte rvs-montagebehuizing waardoor de lamp geschikt is voor vele toepassingen.

De verschillende varianten

ATEX lampen hebben een unieke naam door middel van een code. Neem bijvoorbeeld Floodlight lamp 6121. Deze armaturen zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes licht. Dankzij de interne reflector kun je zelf bepalen of de lichtbundel smal of breed moet zijn. Wil je een specifiek object/persoon verlichten? Dan kies je voor een smalle lichtbundel. Wil je een groot oppervlakte verlichtten? Dan kies je voor een brede bundel licht.
Een andere variant ex verlichting is de 6521. Deze explosieveilige industriële lamp is geschikt voor werkruimtes, terreinen en andere soortgelijke ruimtes. Ook hierbij geldt dat je zelf kunt bepalen hoe smal of breed de lichtstraal moet zijn.
De derde variant is de floodlight 6525. Deze lamp is vrij nieuw en geschikt voor de zones 2/21 en 22. Dankzij de robuuste uitstraling is de lamp erg stevig en zal deze lang functioneren. Gebruik de lamp op hele koud of warme locaties, aangezien deze van -50 tot +50 graden gebruikt kunnen worden, met een levensduur van 100.000 branduren. Met deze ex floodlight lamp kun je jaren vooruit, en dat is natuurlijk wel zo ideaal. Is een ATEX floodlight iets voor jou? Vergelijk de verschillende varianten eens met elkaar en kom zo tot de juiste flood lamp voor jou!