In Oestgeest en omstreken zijn er genoeg computerwinkels te vinden. Het probleem is daarom groter dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe kies je nu makkelijk een computerwinkel als je je pc, laptop of tablet moet laten repareren?

Zoeken op het internet

Google vindt genoeg bedrijven in de buurt. In Oegstgeest, Leiden en Rijnsburg zitten zo al een aantal computerwinkels die ook aan reparatie doen.

Resultaten met Adwords

Boven de gewone Google resultaten staan de gesponsorde links. Als bedrijven betalen om te adverteren kan je ervan uitgaan dat de diensten die ze leveren ook relevant zijn. Het kan daarom best de moeite waard zijn om op een gesponsorde link te klikken.

Google Maps en Reviews

Als je met maps zoekt zie je gelijk waar alle bedrijven zitten. Als eerste zie je de resultaten van Oegstgeest, Leiden en Rijnsburg. Als je iets verder uitzoomt krijg je nog meer resultaten, bijvoorbeeld in Den Haag en Alphen aan den Rijn. Hoewel je misschien geneigd bent om een afspraak te maken bij een bedrijf in de buurt kan het handig zijn om ook iets verder te kijken. Veel bedrijven bieden namelijk een haal- en brengservice en hulp op afstand.

Bedrijven in en nabij Oegstgeest

PC Refresh

Hoewel dit bedrijf iets verder weg zit, de Stephensonsstraat in Den Haag, bieden zij een haal- en brengservice en hulp aan huis, waardoor dit bedrijf toch de moeite waard wordt. Ze zijn gespecialiseerd in reparaties van pc’s, laptops en tablets. Ze doen altijd van tevoren een diagnose, zodat je geïnformeerd kunt kiezen of je de computer wil laten repareren of niet. Ze zijn makkelijk te bereiken via hun website en telefoon.

Micromax

Micromax zit op de Van Assendelftstraat in Oegstgeest. Ze verkopen bepaalde soorten hardware en software, maar reparatie is een belangrijk onderdeel van hun werkzaamheden. Voor problemen die de technische dienst niet kan oplossen kan je een afspraak maken voor hulp aan huis.

Service Ok

Service Ok biedt oplossingen bij allerlei computerproblemen. Ze leveren service aan huis en op afstand. Ze focussen zich voornamelijk op softwareproblemen zoals virussen, opschoning van de computer maar ze doen ook dingen als netwerken installeren en SSD kaarten inbouwen. Behalve reparatie doen ze ook aan verbetering: een goed werkende computer nog sneller en betrouwbaarder maken. Ze zijn bereikbaar via email.

D. van Egmond

Dit bedrijf heeft een summiere website waarop het Eset beveiligingssoftware verkoopt. Daarnaast doen ze ook aan reparatie. Ze zitten aan de Collegiantenstraat in Rijnsburg.

Tips bij het zoeken naar een goed reparatiebedrijf

Behalve Google recensies zijn er meer dingen waar je op kunt letten als je een goed reparatiebedrijf wil uitzoeken. Uiteraard kun je kijken naar het soort service dat er geboden wordt en hoe professioneel ze overkomen maar er zijn ook een aantal objectieve maatstaven. Het ICT Waarborg certificaat garandeert een bepaald niveau van betrouwbaarheid bij het bedrijf. Bovendien wordt je in enige mate beschermd als het bedrijf onverwachts failliet gaat. Daarnaast is er de SSB erkenning waarmee het bedrijf stageplekken kan aanbieden aan nieuwe ICT specialisten.