Problemen met de computer zijn niet fijn en u wilt ze het liefst zo snel mogelijk opgelost hebben? Wat kunt u het beste doen als uw computer ermee ophoudt?

Als het u zelf niet lukt om het probleem op te lossen is de volgende logische stap om een computerwinkel te zoeken. Dat kan, maar naast computerwinkels, zijn er ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in het repareren van computers, laptops en randapparatuur.

Het voordeel hiervan is dat ze alle expertise hebben op het gebied van reparatie, en minder geneigd zijn om u een nieuwe computer te verkopen. Reparatie is immers hun core business. Ook kunnen ze u vaak goed adviseren.

Als u op zoek gaat naar een computer reparatie bedrijf, wat zijn dan handige dingen om op te letten? Hier een paar tips.

Diagnose vooraf

Het voordeel van de wat grotere reparatiebedrijven is dat ze vaak een diagnose vooraf doen. Dit is handig, omdat het bij computerproblemen vaak niet duidelijk is wat het probleem veroorzaakt. Het bedrijf kan dus vaak geen goede inschatting maken van de kosten van een reparatie. Daar is de diagnose voor.

Bij sommige bedrijven is de diagnose gratis (maar wordt wel doorberekend in de reparatieprijzen), bij andere bedrijven betaalt u onderzoekskosten. In beide gevallen zorgt de diagnose ervoor dat u weinig risico loopt. Na de diagnose kunt u kiezen of u hem wel of niet wilt laten repareren, of bijvoorbeeld voor dataherstel wilt kiezen.

Certificaten

Er zijn verschillende certificaten waar u naar kunt kijken. Een bekende binnen de ICT sector is

het ICT Waarborg certificaat. Dit garandeert dat het bedrijf aan bepaalde betrouwbaarheidscriteria voldoet.

Goede recensies

De ervaringen van andere klanten kunnen u helpen om inzicht te krijgen in het bedrijf. Dit kan echter alleen een goed beeld geven, als er genoeg recensies zijn. Ook bij goede bedrijven kan het voorkomen dat er af en toe een slechte ervaring is geweest. Als er echter veel slechte recensies zijn, dan is dat natuurlijk een teken aan de wand.

Goede communicatie

Dit spreekt misschien voor zich, maar net als bij andere bedrijven, geldt ook bij ICT bedrijven dat het belangrijk is hoe ze communiceren. Soms nemen mensen het maar voor lief dat er geen goede service is, maar ook bij computerbedrijven is een goede service een teken van een goed georganiseerd bedrijf.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Abbenes

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Amsterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

PC Service

Dit snelgroeiende bedrijf zit in Nieuw Vennep. Ze doen een diagnose vooraf waarvoor onderzoekskosten worden berekend, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties doen ze ook aan onderhoud

Microfix

Microfix zit in Leiden. Ze hebben verschillende certificaten: ICTWaarborg, ISO-9001 en Apple Authorised Service Provider. Net als PC Refresh doen ze een vrijblijvende diagnose vooraf. Ook zij hebben goede recensies op TrustPilot. Ze komen ook aan huis.