Een probleem met de computer of laptop is voor de meeste mensen heel irritant. We gebruiken hem dagelijks, doen er allerlei dingen op, zowel voor ons werk als in onze vrije tijd. Natuurlijk weten we dat we regelmatig backups moeten maken, maar doen we dat echt altijd? Misschien ben jij net die persoon die elke dag trouw zijn gegevens op een externe harddisk zet. Als dat zo is: gefeliciteerd, de rest van Nederland doet dit niet.

Als je dus bij de rest van Nederland hoort, is behalve het gemis van je computer, ook het gemis van je data waarschijnlijk een probleem. Weg dierbare familifoto’s/

afstudeerscriptie/ inloggegevens/ vul zelf maar in wat er op jouw harddisk staat.

Als je het probleem niet zelf kunt oplossen kan je kiezen of je je computer wil laten repareren of dat je een nieuwe wilt kopen. Als de computer nog niet zo oud is, is het vaak voordeliger om hem te laten repareren. Dit kan je het beste laten doen door een bedrijf dat is gespecialiseerd in reparatie. Een computerwinkel is namelijk vooral gericht op verkoop, en doet vaak veel minder reparaties. Daardoor adviseren ze sneller om een nieuwe te kopen, terwijl een reparatiebedrijf vaak nog wel zou kunnen repareren.

Hoe weet je nou wat voor jou de beste optie is? Veel grotere repararatiebedrijven, zoals PC Refresh, Microfix en PC Service helpen jou met die keuze. Ze doen namelijk van tevoren een diagnose van het probleem en vertellen je daarna wat het probleem is en hoeveel een reparatie gaat kosten. Als de kosten te hoog zijn, dan kan je de computer weer meenemen en hoef je niets voor de diagnose te betalen. Ook kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen dataherstel uit te voeren, maar geen verdere reparatie.

Waar moet je nu op letten als je op zoek gaat naar een reparatiebedrijf? Hier een paar tips.

Vrijblijvende diagnose

We noemden het al, als een bedrijf van te voren een diagnose doet, weet je precies hoeveel een reparatie gaat kosten.

Goede communicatie

Omdat je computer zo belangrijk is, is het handig om op te letten of het bedrijf goed communiceert. Vaak duurt een reparatie enige dagen en dan is het fijn dat je op de hoogte gehouden wordt.

Goede reviews

Goede reviews, bijvoorbeeld bij Trust Pilot of Google Reviews, geven een indicatie dat het bedrijf te vertrouwen is. Als er teveel slechte reviews zijn, is het de moeite waard om ze te lezen, waren deze klanten echt redelijk? Als het antwoord ja is, is het tijd om verder te zoeken.

Computer reparatiebedrijven in de buurt van Moerkapelle

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Den Haag, aan de Stephensonsstraat. Ze bieden gratis diagnose aan en hebben het ICT Waarborg certificaat en hebben goede reviews.

Personal Computer reparatie

Dit bedrijf zit in Zoetermeer. Naast de reparatie van computers doen ze ook aan cursussen, installatie en onderhoud, en leveren ze losse onderdelen.

De Groene computershop

Dit bedrijf is de grootste computerwinkel van Gouda. Naast de verkoop van computers doen ze ook aan reparatie, hoewel dat niet hun grootste activiteit is. Ze hebben goede reviews op Google. Ze verkopen ook tweedehands en refurbished computers.

 

Bron: https://www.pcrefresh.com/computerreparatie-amsterdam