Fleet management is eigenlijk het beheren van commerciële voertuigen. Kortom, het wagenparkbeheer. Aan de basis hiervan staat het tracken van de zakelijke voertuigen. Je probeert inzicht te krijgen in de logistieke activiteiten van jouw voertuigen. Door dit zo inzichtelijk mogelijk te maken, kan je de logistieke bedrijfsvoering efficiënter laten verlopen. Dit kan met diverse technologieën, in deze blog vertellen we je meer over de oplossing van Accredis.

Waarom gebruik maken van fleet management?

Het is zojuist al even kort beschreven, fleetmanagement kan jou helpen om de logistieke processen beter te laten verlopen. Tegenwoordig worden steeds meer beslissingen genomen op basis van data. Het is dus belangrijk om veel informatie te verzamelen en ervoor te zorgen dat deze data goed wordt geïnterpreteerd en verwerkt. Het resultaat hiervan is dat de kosten verlaagd zullen worden. Bij een wagenpark betreft het bijvoorbeeld informatie over de locaties van de voertuigen, het aantal afgelegde kilometers en de hoeveelheid ritten per werknemer. Wanneer je over de juiste data beschikt, kan je efficiënter gaan plannen en daardoor kosten besparen. Om de juiste informatie te verzamelen, moet je beschikken over een goede fleet management oplossing. Het AccMan systeem van Accredis kan u hierbij helpen en geeft u meer inzicht in de data.

Het Accman systeem van Accredis

De fleetmanagement software van Accredis is tailor made. Dit betekent dat het analyse pakket voor iedere klant persoonlijk wordt gemaakt. Bepaalde functies zijn standaard aanwezig, maar kunnen wel naar de wensen van uw bedrijf worden aangepast. Het systeem werkt op basis van Microsoft softwareprogramma’s zoals: Word, Excel en Outlook. De integratie van het systeem verloopt dan ook vaak vlekkeloos. Door dit systeem krijg je een compleet en helder overzicht van alle zaken die voor jouw bedrijf van belang zijn. Bijvoorbeeld een overzicht van alle gemaakte reistijden en afgelegde kilometers van de werknemers of het kostenoverzicht per voertuig. Op deze manier kun je bijvoorbeeld het verschil zien tussen het aantal ritten per voertuig of werknemer, om het vervolgens op een andere manier in te delen. Mocht je meer willen weten over de fleet management oplossing van Accredis, kijk dan op www.accredis.nl voor meer informatie.