Jouw eigen bedrijf wil je graag zo functioneel mogelijk maken. Als je een kantoor hebt, waar veel papier werk in omgaat zou cloud hosting misschien wel een goede verbetering zijn voor jouw bedrijf. Voor werknemers wordt het werk makkelijker te doen en zullen ze productiever te werk kunnen gaan.

Wat is cloud hosting?

Wat houd cloud hosting nou precies in, het is een online server waar je al je documenten kan opslaan. Alles wat je nu op kantoor hebt aan papieren documenten kan je scannen en in je server plaatsen. Dit zorgt ervoor dat er niet meer gezocht hoeft te worden naar documenten maar dat je het direct bij de hand hebt. Dit kan erg veel tijd besparen.

Ook kunnen nieuw gemaakte documenten gelijk daar opgeslagen worden. Als er een werkstuk is waar meerdere werknemers mee aan de slag moeten is dat ideaal. Op deze manier kan de volgende er namelijk direct mee aan de slag als hij ziet dat het de eerste hem voor zover afgerond heeft.

Uitbesteden aan een bedrijf

Als je ervoor kiest om hier gebruik van te maken is de server enorm belangrijk. Hij moet groot genoeg zijn dat je er alles in kwijt kan en er ruimte is voor groei. Zelf zo’n server bouwen is erg moeilijk. Het handigste is dan ook om dit te laten doen door een een ander bedrijf. Deze bedrijven hebben vaak van dat soort systemen klaar liggen, een voorbeeld daarvan is akeneo.

Doordat je alles nu in een cloud hebt staan kun je er op ieder moment en op iedere plek bij. Dat kan erg veel problemen voorkomen. Als er vanaf een andere locatie gewerkt moet worden is er niks waardoor dat niet zou kunnen. Ook is het zo dat het 24/7 werkt, dus als je er dan liever ‘s avonds aan zou willen werken is dat ook geen probleem.