Tegenwoordig zijn er veel studenten die studeren in een andere stad dan waar zij geboren zijn. Dit is vaak zo omdat de grote scholen niet in kleine dorpen zitten maar vaak in grote en gemakkelijk bereikbare steden. Alleen sommige leerlingen hebben bijles nodig in een vak omdat ze dit niet helemaal goed begrijpen. Stel je dus voor dat je rechten studeert in Nijmegen, dan is het ook gemakkelijk om Bijles in Nijmegen te krijgen. Ondanks dat je bijvoorbeeld maar 3 dagen per week les hebt.

Waarom is dit gemakkelijker?

Het is gemakkelijker omdat je de meeste tijd van de week doorbrengt in Nijmegen. Daarnaast zullen de meeste van je studiegenoten in Nijmegen en omstreken wonen en kun je ook gemakkelijk hulp vragen bij hun als je toch nog even iets niet snapt. Ook zijn de leraren en je school in de buurt. Dus als je bijvoorbeeld bent begonnen met bijles en je moet bijles huiswerk maken, dan kun je ook nog hulp vragen aan een van je leraren. Zij kunnen namelijk net dat steuntje in de rug geven wat je nodig hebt tijdens een zware bijles periode.

Wat als het allemaal niet bevalt?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je bijvoorbeeld een begeleider hebt gekregen die net niet helemaal goed bij je past waardoor je resultaten niet erg veel omhoog gaan. Als je dit aangeeft bij het bureau kunnen zij hier nog wat aan doen zodat je resultaten wel omhoog gaan. Dit kan namelijk soms een kwestie zijn van uitleg dat jij het net wel snapt in plaats van niet!