Een 3D printer kopen is allang niet meer alleen maar een zakelijke uitgave. Er zijn allerlei redenen om thuis ook een printer te willen hebben aan te voeren. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je creatief bent en je een nieuwe manier zoekt om je ontwerpen te kunnen uitwerken. Met de printer zijn dan hele nieuwe dingen mogelijk. Dat maakt het ook behoorlijk aantrekkelijk om eens te bekijken wat dan de voorwaarden zijn waaraan een printer moet voldoen. Op die manier kan je een goede keuze maken. Let in ieder geval op de volgende belangrijke punten.

Leuke ontwerpen kunnen maken

Een belangrijke factor voor wie voor eigen gebruik een 3D printer kopen wil, is dat je ermee kunt doen wat je wilt doen. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je moet kijken naar welk materiaal gebruikt kan worden om mee te printen. In enkele gevallen is dit metaal, maar veel vaker is het filament zoals PLA of ABS. Er zitten wel flink wat verschillen tussen deze soorten plastic en de manier waarop ermee gewerkt kan worden. Daarom is het dus ook van belang om hier op een goede manier naar te kijken en precies te bepalen wat je ermee wilt.

Passend in de ruimte

Een 3D printer kopen voor eigen gebruik klinkt leuk, maar je moet er natuurlijk wel ook de ruimte voor hebben. Tenminste, dat is vaak de eerste gedachte die veel mensen hebben. Toch valt dit wel mee. De printers van tegenwoordig zijn flink compact. Een printer met een bouwoppervlak van 12x12x12 is bijvoorbeeld al een hele goede keuze om gewoon thuis te kunnen gebruiken. Deze neemt niet veel ruimte in beslag en kan toch allerlei leuke objecten printen. Dat is uiteindelijk natuurlijk waar het, vooral thuis, om zal gaan. Dat is van belang bij het kiezen.

Optimaal de printer kunnen gebruiken

Uiteindelijk draait het bij een 3D printer kopen voor eigen gebruik natuurlijk slechts om één ding. Je wilt kunnen doen wat je leuk vindt en de printer moet hier ook geschikt voor zijn. Dat betekent dus dat je gewoon een professionele printer wilt, van bijvoorbeeld Ultimaker of Prusa, om mee te werken. Je weet dan dat je goede kwaliteit in huis haalt en dat je alle ontwerpen die je bedenkt ook kunt laten ontwikkelen. Vooral wanneer je creatief bezig bent kan je op deze manier dus ook het beste eruit halen. Let hier dus altijd op.

Lees meer op onze website over: 3d printers nu beschikbaar voor thuiscomputers!