Zal je net zien, koop je net een nieuwe peperdure smartphone, valt ‘ie in de sneeuw. Of erger nog: in het water. Als je geluk hebt en snel bent is er niets aan de hand, en natuurlijk ook niet als je een smartphone hebt die waterbestendig is. Maar in het meest ongunstige geval gaat je geliefde apparaat niet meer aan. En daar ben je dan mooi klaar mee, want deze reparaties staan niet bekend als de meest goedkope.

Reparatiekosten worden gedekt

Nadat je even aan het moment gewend bent dat je telefoon het niet meer doet, ga je je vast afvragen waarom je nou niet hebt gekozen om je smartphone te verzekeren. Een verzekering hoeft zeker niet duur te zijn, bijvoorbeeld als je kiest voor een eigen risico, scheelt dit al een paar euro. En de kosten voor je eigen risico ligt gelukkig een heel stuk lager dan de kosten voor de reparatie. Wanneer je er – heel verstandig – wel voor hebt gekozen om je smartphone te verzekeren, dan ben je er zeker van dat alle kosten voor de reparatie worden gedekt. En is hij echt niet meer te maken? Dan krijg je van de verzekering een goednieuw exemplaar.

Eigen risico = lagere premie

De prijs van zo’n verzekering is volledig afhankelijk van je eigen wensen. Vind je het belangrijk dat je toestel verzekerd is tegen diefstal? Zo nee, dan betaal je al een paar euro premie minder per maand dan wanneer je deze wel verzekert tegen diefstal. Ook het eigen risico is een geheel eigen keuze, en ook dit scheelt als snel een paar euro per maand. Vanzelfsprekend is een duur toestel ook duurder in de verzekering, maar deze heb je al vanaf €1,99 per maand. En zeg nou zelf, je betaalt toch liever een paar euro in de maand voor de verzekering dan een paar honderd euro voor een nieuw toestel, of de reparatie van je toestel? Wees daarom verstandig, en laat het niet zover komen dat je zonder telefoon komt te zitten. Sluit een mobiele telefoon verzekering af.