Online een mondkapje bestellen is in principe zo gedaan. Het probleem is alleen dat er een ontzettend groot aanbod is en dat kwaliteit nogal eens te wensen over laat. Online winkelen heeft veel grote voordelen, maar het nadeel is dat je de producten niet te zien krijgt voordat je ze koopt. Het is dus goed mogelijk dat je een mondkapje gaat bestellen en dat deze volledig tegenvalt als je hem ontvangt. De onderstaande aandachtspunten vertellen je waarop je moet letten als je online gaat winkelen voor mondkapjes.

Een kwalitatief mondkapje bestellen

Hoe zorgvuldig je ook bent, het is altijd mogelijk dat het mondkapje dat je hebt bestelt tegenvalt. Het is mogelijk om de kans op een miskoop aanzienlijk te verkleinen als je op de volgende zaken let.

  1. Kies voor een Nederlandse verkoper. Bij ons zijn producten over het algemeen (niet altijd) van goede kwaliteit.
  2. Lees de productspecificaties goed door. Zoek daarin bijvoorbeeld naar informatie over het materiaal, de afmetingen en het aantal lagen.
  3. Zoek klantenrecensies op van mensen die de mondkapjes al in gebruik hebben. Dat is de beste manier om uit te vinden wat je ervan kunt verwachten.

Kies voor stoffen- en niet-medische mondkapjes

Wegwerp mondkapjes bestellen kan, maar dat is alleen een goede optie als je niet van plan bent om ze veel te gebruiken. Je moet ze namelijk na elk gebruik weggooien en dat is belastend voor het milieu en jouw portemonnee. Kies voor stoffen mondkapjes en die kun je wassen en opnieuw gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat je alleen niet-medische mondkapjes koopt. De medische mondkapjes moeten op voorraad blijven voor dokters, zusters, specialisten en ander medisch personeel die echt niet zonder kunnen.

Profiteer van volumekorting

Mondkapjes Nederland zullen nog wel even verplicht blijven in het openbaar vervoer. Er is een dringend advies om ook mondkapjes te dragen in openbare ruimtes en met de Coronawet op de stoep zou dat ook een verplichting kunnen worden. Je moet dus je mondkapjes bestellen met het oog op de toekomst en intensief gebruik. Het lijkt er niet op dat ze binnenkort zullen verdwijnen uit ons leven. Het goede nieuws is dat veel verkopers volumekorting aanbieden als je grotere hoeveelheden bestelt. Bestel niet te veel, maar profiteer wel door een klein voorraadje aan te leggen.

Een mondkapje bestellen dat bij je past

Een laatste grote voordeel van online een mondkapje bestellen is dat er eigenlijk niets te gek is. Er worden mondkapjes aangeboden in alle kleuren, met patronen, met logo’s, slogans, plaatjes en je kunt zelfs je eigen afbeelding laten drukken. Kwaliteit, stof en de juiste hoeveelheid zijn belangrijk, maar jij met je mondkapje dragen. Het is dus goed om even stil te staan bij hoe je wilt dat het mondkapje eruit komt te zien en waar jij je goed bij voelt. Je kunt kiezen voor neutraal of juist in-het-oog-springend, zolang het maar bij je past. Zo kun je veilig een mondkapje bestellen online.