Ben je van plan te investeren in Bitcoins? Begrijpelijk. Sinds 2017 is de populariteit van Bitcoin flink gestegen en is bijna niemand de opmars van digitale valuta ontgaan. Wanneer je je graantje mee wilt pakken met de groei van Bitcoin is het natuurlijk handig om ook daadwerkelijk Bitcoins te bezitten, maar hoe kom je eigenlijk aan Bitcoins? Goede vraag! Over het algemeen kun je op drie verschillende manieren aan Bitcoin komen, namelijk: door Bitcoins te accepteren, door Bitcoin te minen en door Bitcoin simpelweg te kopen. Wij gaan ze stap voor stap voor je langs! Lees je mee?

Bitcoins accepteren

Wat we vaak vergeten is dat Bitcoin, en andere crpyto’s, in eerste instantie bedoelt zijn als betaalmiddel. Zonder dat je het misschien weet zijn er momenteel dan ook al veel bedrijven die Bitcoin als betaalmiddel accepteren. Dit is dan ook een manier om aan Bitcoins te komen. 

Bitcoin minen

Een andere manier om aan Bitcoin te komen is door Bitcoin te minen. Met minen bedoelen we hiermee het samenvatten van de Bitcoin-transacties die binnen een bepaalde periode plaatsvinden. In dit proces kan een miner een blok creëren dat zo aan de totale blockchain toegevoegd kan worden. Als beloning krijgen de miners een klein beetje Bitcoin. Wanneer de Bitcoin koers blijft stijgen, is dit natuurlijk erg aantrekkelijk voor de miners. Het minen is overigens niet zo maar gedaan, vraagt om een sterke laptop en is erg lastig.

Bitcoin kopen

De meest voor de hand liggende en misschien wel populairste manier om aan Bitcoin te komen, is om Bitcoin te kopen. Doordat de drempel hierbij erg laag is, is het kopen van Bitcoin bij populaire en betrouwbare exchanges erg populair. 

Waar koop je Bitcoin?

Wanneer je Bitcoin wilt kopen doe je dit vanzelfsprekend bij een online broker of exchange. Er zijn onwijs veel van dit soort bedrijven, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Gelukkig helpen wij je hier graag mee. Op de website van Descrypted kun je erg eenvoudig crypto en Bitcoin vergelijken op verschillende exchanges. Dit doen we aan de hand van de prijs en de betrouwbaarheid van de exchange.