Veel huiswerkbegeleidingsbureaus bieden tegenwoordig huiswerkbegeleiding aan in bijna alle steden van Nederland. Het verschil tussen een huiswerkbegeleidingsbureau en een huiswerkinstituut is dat bij een bureau een leerling vaak persoonlijk begeleid wordt, terwijl bij en instituut je met tientallen mensen tegelijk begeleiding hebt. Sommige leerlingen kunnen zich met zo’n grote groep niet goed concentreren op het gene waarom ze om begeleiding hebben gevraagd. Het is daarom erg belangrijk dat die leerlingen goede 1-op-1 begeleiding van een begeleider waarbij ze zich goed voelen. Door een persoonlijke intake weten de bureaus precies wie je bent en wat je wensen zijn bij het krijgen van huiswerkbegeleiding.

Goed geschoolde begeleiders

Omdat er natuurlijk betere resultaten behaald moeten worden door middel van de huiswerkbegeleider is het natuurlijk wel belangrijk dat deze de juiste diploma’s hebben. We hebben daarom als eis dat een begeleider minimaal een havo diploma moet hebben, en moet minimaal een 7 hebben voor een vak waarin hij/zij begeleiding in gaat geven. Huiswerkbegeleiding wordt aangeboden in alle vakken die op de middelbare school worden gegeven. Zit je nou op het MBO of HBO? Zoek dan eens naar een bureau die jou vak aanbied, of vraag op school naar een leraar die jou extra uitleg wilt geven na schooltijd.

Moeite met leren

Een groot gedeelde van de leerlingen die huiswerkbegeleiding nodig hebben, hebben veel moeite met leren, en het is daarom belangrijk als begeleider dat je veel geduld hebt met de leerling. Het is daarom belangrijk dat als je begeleiding wilt gaan geven aan een leerling, dat je niet snel geïrriteerd of gestrest raakt. Dit kan namelijk een negatieve invloed hebben op de leerling die jij begeleiding geeft. De leerling kan zich niet begrepen voelen, waardoor de resultaten nog steeds achter kunnen blijven. Blijf dus altijd geduldig in het bijzijn van de leerling.