Apple of Samsung, een middenweg is er eigenlijk niet. Een grote groep mensen zweert bij hun iPhone terwijl een ander Samsung weer vele malen beter vindt. Het grootste verschil tussen deze toestellen is hun besturingssysteem. De specificaties zijn namelijk bijna hetzelfde, alleen blinkt het ene toestel wat meer uit in bepaalde aspecten dan de ander. Wel is het design anders, maar de materialen die gebruikt zijn bij het maken van de smartphones zijn bij beide aluminium en glas.

Android of iOS

De keuze tussen Android en iOS ligt volledig aan datgeen waar jij je prettig bij voelt. Android heeft een open source waarbij iedereen software kan ontwikkelen voor in de appstore, deze zijn vaak ook gratis te gebruiken. Dit in tegenstelling tot Apple, Apple biedt meer betaalde apps, die vaak ook kwalitatief beter zijn. Zo belandt er geen rommel in de appstore en kom je niet met virussen te zitten. Het voordeel van iOS is dat je het snel onder de knie hebt, en je dus minder makkelijk iets kapot maakt. Dit zorgt er tevens ook voor dat iOS vrij standaard is en je niet de mogelijkheid biedt om de telefoon geheel naar eigen smaak in te stellen. Bij Android is deze mogelijkheid er wel, je kans alles naar eigen wens instellen. Maar als je er geen verstand van hebt is dat vrij onhandig. Het duurt langer voor je het besturingssysteem doorhebt en je maakt gemakkelijker fouten.

Prijs

De prijs van beide toestellen ligt aardig gelijk. Wel is het zo dat je bij de iPhone niet veel keuze hebt qua model, en ook ligt de prijs van deze toestellen vrij hoog. Natuurlijk kun je het zo duur maken als je zelf wil, volledig afhankelijk van jouw wensen. Samsung biedt ook modellen voor de kleinere portemonnee, je hoeft dus niet meteen een duur toestel aan te schaffen. Maar wil je een van de nieuwste toestellen, dan kom je al wel snel in een hogere prijsklasse terecht. En aangezien de aanschaf van een smartphone al duur genoeg is, denk er dan ook even aan je iPhone 7 verzekering af te sluiten.