De snelle ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de Prusa i3 mk3 al direct een groot succes is op de markt. Dit komt dan ook omdat deze 3D-printer sterker is dan ooit tevoren. Dit komt onder andere doordat de zwakke plekken die de voorgangers van dit model hadden allemaal stuk voor stuk zijn aangepakt. Zelfs al was de vorige printer nog maar net uit. Het is vooral dus ook heel interessant om te zien welke zaken er allemaal aangepakt zijn om de mk3 nog sterker te maken dan alle andere 3D-printers die je kent.

Gebruiksgemak staat voorop

Het belangrijkste punt van aandacht als het gaat om de voordelen van d Prusa i3 mk3, is de manier waarop naar gebruiksgemak is gekeken. Dit is immers nog groter dan ooit al het geval was. Dat komt bijvoorbeeld doordat de printer nu nog stabieler is dan voorheen. Daarnaast is ook gezorgd dat de Prusa meer smart is gemaakt. Doordat alles gemeten en gecontroleerd wordt, is het mogelijk om alles van topkwaliteit te maken. Dit is juist ook de reden waarom juist dit model zo snel zo populair is geworden. De meest gebruikers ervan zijn dan ook al overtuigd.

Zonder een geluid

Ook niet onbelangrijk is het feit dat voor de Prusa i3 mk3 is gewerkt aan stiller werken. De mate waarin deze 3D-printer nog geluid maakt is nu zeer gering. Dit is vooral van belang gebleken voor gebruik in een professionele setting op de werkvloer. Juist daardoor kan de 3D-printer meer centraal in het bedrijf worden gezet, in plaats van een plek in een aparte ge├»soleerde ruimte. Dit maakt dat alles alleen maar nog effici├źnter kan dan eerder al het geval was. Juist dit soort voordelen hebben de printer zo snel zo populair gemaakt onder gebruikers ervan. Het is een belangrijk punt.