Heel veel mensen zijn tegenwoordig elke dag online te vinden. Hierop inspelen als bedrijf is natuurlijk erg belangrijk. Echter bent u waarschijnlijk niet de enige in uw branche die dit doorheeft. Om uw concurrentie voor te blijven is een goede internet marketing strategie belangrijk. Internet marketing is vandaag de dag een van de belangrijkste onderdelen van het hele marketingplan. Per branche verschilt de concurrentie natuurlijk ook weer. Bijvoorbeeld een webwinkel is veel meer afhankelijk van online marketing dan de lokale slager. Echter is online marketing erg belangrijk geworden in elke soort branche en kan het moeilijk zijn om beter te presteren dan de concurrentie. Zeker wanneer u niet beschikt over de nodige kennis, is het verstandig om de hulp van een internet marketing bureau in te schakelen.

Verschillende aspecten van online marketing

Internet marketing bestaat uit verschillende aspecten en alle onderdelen zijn, uiteraard, te vinden op het internet. Het meeste internetgebruik begint bij een zoekmachine en dan voornamelijk Google. Daarmee komen we gelijk op twee belangrijke aspecten van online marketing, namelijk zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren. Beide zijn gericht op een hoge ranking in Google. Het verschil is dat zoekmachine optimalisatie zich richt op de organische zoekresultaten en dat zoekmachine adverteren zich richt op de betaalde advertenties binnen Google. Op deze onderdelen is de concurrentie het moeilijkst te verslaan. Daarnaast zijn er nog de onderdelen social media en conversie optimalisatie. Social media is gericht op het creƫren van bekendheid en het onderhouden van klantcontacten. Conversie optimalisatie heeft als doel om zoveel mogelijk bezoekers op de website ook daadwerkelijk te laten converteren.

Hoger ranken dan de concurrentie

Zoals al gezegd is, beginnen veel mensen hun zoektocht op internet met Google. Wanneer de zoekactie plaats heeft gevonden klikt ongeveer 30% op het eerste organische zoekresultaat, 15% op het tweede en 10% op het derde zoekresultaat. Daarom is het belangrijk om hoog in de zoekresultaten van Google te komen en dus ook om beter te scoren dan uw concurrenten. Zoekmachine optimalisatie is belangrijk om hoog te ranken in Google, maar ook lastig in markten met hoge concurrentie. Zoekmachine optimalisatie is een duurzame manier van internet marketing, het kost namelijk niet meer geld wanneer er meer bezoekers op uw website komen. Bij zoekmachine adverteren moet er per klik betaald worden, maar is het wel makkelijker om snel hoog in Google te komen. Ook is het hier makkelijker om op de eerste positie te komen, als u maar meer betaald dan uw concurrent. Binnen online marketing is het dus belangrijk om goed te kijken, wat het beste bij uw bedrijf past. Vaak wordt er gekozen tussen een combinatie van deze twee onderdelen.

Internet marketing bureau helpt

Online marketing vereist veel kennis en tijd. Zeker wanneer u hoger dan uw concurrenten wilt komen is het belangrijk dat u deze kennis bezit. Wanneer dit niet het geval is, kunt u ervoor kiezen om het uit te besteden aan een internet marketing bureau. Zij zijn elke dag bezig met websites hoger in Google te laten ranken. Wanneer dat is gelukt zullen zij er alles aan doen om de hoge positie vast te houden. Internet marketing is namelijk nooit klaar. Uw internet marketing bureau weet hier alles van en zij helpen u naar een hogere positie dan uw concurrenten voor de meeste bezoekers.