Iedereen heeft weleens een muis gezien, de een staat meteen op de keukentafel terwijl de ander de eigenlijk niet eens naar om kijkt. Muizen worden van oudsher vaak gezien als ongedierte die ziektes met zich meebrengen en ook ziektes overdragen. In deze tijd is dit eigenlijk niet meer het geval en zijn we goed bestand tegen potentiƫle ziektes die ze kunnen hebben. Toch willen veel mensen die last hebben van muizen van ze af. Dat is natuurlijk ook heel begrijpelijk, maar hoe kom je nu eigenlijk van de muizen af?

Muizen door de jaren heen

Muizen zijn in de afgelopen jaren flink veranderd. In het verleden brachten ze voornamelijk ziektes over en waren er regelmatig muizenplagen. Tegenwoordig brengen muizen een stuk minder overlast. Hoewel muizen nog steeds ziektes kunnen overdragen gebeurt dit eigenlijk bijna nooit meer. De stempel ongedierte is in al die jaren eigenlijk nog steeds blijven staan. Zoals al eerder vernoemd zijn er genoeg mensen die erg bang zijn voor muizen en zijn er ook genoeg mensen die zich niks van de kleine beestjes aantrekken. Toch wil het grootte gedeelte van de mensen als ze last hebben van muizen van ze af. Natuurlijk is dit erg begrijpelijk, maar hoe kom je nu eigenlijk het beste van muizen af? Het kan namelijk maar zo zijn dat de muizen schade aanrichten in of om je huis en dat wil je natuurlijk niet. Om van muizen en andere soorten ongedierte af te komen zijn er verschillende soorten manieren en middelen.

Middelen over de wereld

In de gehele wereld komen ze op verschillende manieren van muizen af. Toch wordt er bijna overal gebruik gemaakt van vallen of gif. In ieder land zijn hier andere regels en gebruiken voor. In sommige landen zullen ze bijvoorbeeld muizen niet eens te durven vangen. Het is dan ook per land verschillend welk middel er wordt gebruikt om van muizen af te komen. Dit geldt natuurlijk ook voor andere soorten ongedierte. In Nederland wordt er eigenlijk nog steeds veel gebruik gemaakt van een muizenval of muizengif. Omdat er in veel verschillende maten muizen zijn, zijn er ook vallen in verschillende maten. Let hierbij dus goed op als je een muizenval wil kopen of muizenvallen besteld.

Snow mouse