Wanneer je in google gaat kijken in de resultaten, zie je altijd 2 verschillen. Je ziet de organische zoekresultaten en daarnaast ook de betaalde zoekresultaten. Je noemt dit verschil ook wel SEO en SEA. In dit artikel ga je hier meer over vertellen en wat het precies inhoudt.

Zoekresultaten

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimatization. Het gaat hierbij om de organische resultaten en deze zijn gratis. Je betaal hier niet voor per klik of advertentie. Het lastige aan SEO is dat het heel geleidelijk omhoog kan gaan. Je moet er veel tijd in steken, wil je organisch op 1 komen te staan. Het hangt natuurlijk ook veel af van je concurrenten. Heb je weinig concurrenten? Dan is het al makkelijker om op nummer 1 te komen dan wanneer je ontzettend veel gelijke bedrijven hebt. Het is belangrijk om bij je advertenties in te spelen op de klant. Zo moet je een pakkende meta Discription gebruiken en ook mag deze niet te lang zijn. Om organisch om te hoog te kunnen gaan, moet je veel relevantie halen uit je website, dus bekijk goed wat je kan verbeteren. Het is ook goed om veel gezien te worden op externe websites, google ziet hierbij meer potentie in je website. De meeste bedrijven willen organische zo breed mogelijk gevonden worden. Zo kom je bij veel thermen dan automatisch bovenaan te staan.  Naast SEO heb je ook SEA en dat staat voor Search Engine Advertising. Dit zijn de betaalde advertenties in de zoekresultaten. Je kunt ze herkennen aan het woord ADV. Dit staat aan het begin van de meta Discription. Veel bedrijven schakelen dit vaak in om door te linken naar je hoofdpagina. Zo kunnen ze specifieker worden gevonden op zijn of haar website. Je betaalt voor deze advertenties, de kosten per klik. De prijs hangt af van het aantal zoekvolume dat op het zoekwoord zit. Het is dus niet vanzelfsprekend dat elk zoekwoord de zelfde prijs bevat.

Wil je graag hulp op het gebied van SEA en SEO? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website https://teamnijhuis.com/nl