Wanneer je de app Instagram bekijkt, zie je vele promotors, die hier erg actief op zijn. Mensen met een groot bereik worden gevraagd, om merken te promoten. Het is de laatste jaren zeer populair en het neemt ook steeds meer toe. In dit artikel ga ik je uitleggen waarom dit zo ontzettend aan het groeien is.

Simpel

Je herkent het vast wel. Iemand die een foto plaatst op Instagram en daarbij een bepaald merk in de foto benoemd. Meestal plaatsen ze dan ook nog het account van dat merk in de foto, zodat kijkers gelijk doorgestuurd kunnen worden naar het merk. Het is een vrijwel eenvoudige manier. Mensen die op Instagram erg actief zijn met een groot bereik, worden door bedrijven benaderd. Ze kunnen hier veel geld voor vragen, omdat het eigenlijk een soort ‘grijs gebied’ is, op het gebied van geld. Er zit geen minimum of maximum aan verbonden en dat maakt het ook zo aantrekkelijk. De gebruikers met een groot bereik kunnen klussen ook afslaan, omdat ze het niet genoeg geld waard vinden. Vaak gaan bedrijven dan met elkaar in zee, om te bepalen wat er waard voor is. Bedrijven maken gebruik van deze vorm van promotie, omdat zo gemakkelijker een bepaalde doelgroep bereikt kan worden.  Als je een beautyproduct wilt verkopen, kan je dit tegenwoordig beter doen via Instagram op andere kanalen van gebruikers, dan dat je zelf aan de slag gaat. Het kost voor jezelf veel meer tijd om hetzelfde publiek te bereiken. De laatste jaren is dit ook erg populair en is Instagram echt een groot platform geworden, op het gebied van promotie.  Marketingbureaus kunnen je hierbij ook helpen om je bereik groter te maken en om meer winst te halen uit je bedrijf.

Ben je toevallig opzoek naar een digital marketing bureau? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website https://teamnijhuis.com/nl