Voorkom het bederf van versproducten

Het bederf van versproducten vindt plaatst onder invloed van licht, temperatuur, vocht, hygiëne, zuurstof en versheid van het versproduct. Dit kan je voorkomen door te kiezen voor het verpakken onder beschermende atmosfeer. Bij het verpakken onder een beschermende atmosfeer wordt de omgevingslucht, de eerder genoemde zuurstof, vervangen door een gas(mengsel) om de houdbaarheid te verlengen en het bederf dus te voorkomen. Ben jij geïnteresseerd om jouw producten te laten verpakken onder deze beschermende atmosfeer? Neem dan contact op met de gasleverancier.

Welke gassen worden hierbij gebruikt?

Zoals eerder gezegd wordt de omgevingslucht vervangen door een gas(mengsel). Maar welke gassen/gasmengsels komen hierbij in aanmerking. Het belangrijkste verpakkingsgas is koolstofdioxide. Dit gas verlaagt namelijk de pH-waarde van het product. Dit doet het gas door door te dringen in de biologische membranen. Daarmee zal de functie en doorlaatbaarheid van jouw product veranderen. Naast koolstofdioxide kan zuurstof ook gebruikt worden als verpakkingsgas. Buiten het feit dat zuurstof een chemische afbraak kan veroorzaken, zorgt het er wel voor dat het gesneden vlees de natuurlijke kleur behoudt. Daarnaast is stikstof een belangrijke en goede vervanger van zuurstof als verpakkingsgas. Dit verpakkingsgas wordt namelijk ingezet om het schijnvacuümeffect, dat optreedt bij het oplossen van koolstofdioxide, te voorkomen. Ook gaat stikstof oxidatie tegen.

De voordelen van het verpakken onder een beschermende atmosfeer

Door een van deze drie gassen in te zetten bij de verpakking van jouw product, wordt deze verpakt onder beschermende atmosfeer. Op deze manier zal je voldoen aan de ISO standaard en de voedselveiligheid. Door jouw producten te verpakken onder een beschermende atmosfeer kan je de verpakkingen voor een langere tijd uit de koelkast houden. Dit is ideaal als de producten vervoerd moeten worden. Tenslotte hoef je minder geur-, kleur en smaakstoffen toe te voegen aan je producten, dat houdt de producten lekker natuurlijk.