Voor een bedrijf kunnen apps voor mobiele telefoon of tablet echt een meerwaarde vormen. Daarom bij deze een lijstje met daarin vier apps die zeker het overwegen waard zijn om te gaan gebruiken.

Yammer

Yammer is een app waarmee je als het ware een mini-social network opzet exclusief voor medewerkers van je eigen bedrijf. Iedere werknemer kan zich registreren met zijn of haar eigen e-mailadres. Met Yammer kan iedereen binnen het bedrijf snel ideeën delen, berichten sturen en gezamenlijk aan documenten werken. Ideaal voor een creatief en innovatief bedrijf waar men waarde hecht aan flexibel werken en ook in de late uurtjes nog dingen met elkaar wil delen. De app is beschikbaar voor zowel Android als Iphone.

Dropbox

Een app die ondertussen al wat meer naamsbekendheid geniet is Dropbox. Met Dropbox kun je makkelijk bestanden die te groot zijn voor e-mail verzenden vanaf je IPad, mobiel of laptop. Ook kun je bestanden opslaan op het internet zelf (in de ‘cloud’), wat betekent dat je ze makkelijk kan openen vanaf verschillende apparaten. Het maakt niet uit of je thuis of op je werk bent, je kan altijd bij je bestanden. Flexibel werken wordt zo veel gemakkelijker.

Cardmunch

Als ondernemer komt het natuurlijk soms voor dat iemand je een visitekaartje geeft. Helaas heb je deze vaak pas nodig tegen de tijd dat je het kaartje al lang en breed vergeten was en je geen idéé meer hebt waar het gebleven kan zijn. Voor dat soort momenten is er Cardmunch. Je maakt met je mobiel een foto van het visitekaartje en Cardmunch zet deze persoon direct in je contacten. Als je de app met LinkedIn verbindt vult dit medium de persoonsgegevens direct aan met wat er op het LinkedIn te vinden is over de betreffende persoon. Ideaal voor een vergeetachtige directeur.

Concur

Concur is een app die bij uitstek geschikt is om je uitgaven bij te houden. Je kunt niet alleen je eigen uitgaven invoeren, als leidinggevende heb je ook de mogelijkheid om deze te controleren en goed te keuren. Daarnaast kun je gezamenlijke evenementen invoeren en reizen plannen. Deze zijn onder te verdelen in verschillende kostencategorieën. Al met al een prima app voor wie nog wel eens moeite heeft om zijn of haar uitgaven op orde te krijgen.