Tegenwoordig registreren veel mensen zijn of haar boot online en wordt dit steeds aantrekkelijker. Het is essentieel om je boot in te schrijven, omdat er vele voordelen aanzitten en je dan de officiële eigenaar bent. In dit artikel vertel ik je meer over wat een registratie voor jou kan betekenen.

Boot registratie

 Het is voor iedereen een andere reden om zijn of haar boot op een bepaald manier te laten registreren. Je kunt het niet meer wegdenken, omdat wanneer je dit niet doet, je jezelf geen eigenaar mag noemen van je vaartuig. Je bent dan ook nergens voor verzekerd en je kunt geen hypotheek aanvragen. Het is van groot belang om je boot te registreren. Wanneer je graag veel gaat reizen met je boot, kun je een registratie afsluiten, waarbij je hier beschikt over voordelen, zodat je reis vlekkeloos verloopt. Je hebt vele verschillende pakketten en daarbij kun je een bureau om hulp vragen. Je kunt vaak online al een vragenlijst af gaan, om erachter te komen, welke vorm van garantie bij je past. Wanneer je dit pakket gevonden hebt, kun je het dezelfde dag nog online aanvragen. Het duurt rond de 3 tot 5 werkdagen, voordat je registratie gereed is. Vergeet niet dat je je registratie na 2 jaar opnieuw moet aanvragen. Het is verstandig om dit bij te houden.

Voordelig

Ten opzichte van andere landen, is de prijs die we in Nederland hanteren voor een registratie, relatief goedkoop. Wanneer je het hebt aangevraagd, wordt je schip of boot voorzien van een registratienummer. Zo is het herkenbaar dat je geregistreerd bent en daarbij is het ook makkelijker om naar andere landen te varen. Je kunt hier ook hulp bij krijgen. Een bureau kan voor jou bepalen welke vorm van registratie past bij je behoefte.

Wil je graag je boot registreren, maar weet je niet welk pakket bij je past? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website https://www.yachtregistration.company/boat-registration/