Binnen jouw bedrijf wil je dat communicatie altijd mogelijk is. Het moet snel gaan en zonder storingen. Wanneer dit is wat je wilt zijn er een aantal zaken waar je op moet letten met betrekking tot de IT-infrastructuur binnen je bedrijf.

Een goede verbinding met glasvezel

Allereerst is een goede internet verbinding van belang. Je wilt kunnen doorwerken en niet constant moeten wachten op pagina’s die aan het laden zijn. Hiervoor zou zakelijk glasvezel een goede optie kunnen zijn. Hierbij weet u zeker zat het goed functioneert. Ook is het zo dat het makkelijk mee groeit. Dit omdat zakelijk glasvezel een erg flexibele internet oplossing is. Wanneer jouw bedrijf groter wordt of juist kleiner wordt, groeit zakelijk glasvezel dus gemakkelijk met je mee.

Bellen via SIP Trunk

Bellen is natuurlijk ook een hele belangrijke manier van communicatie. Dit kan natuurlijk via een telefoonlijn, dat is op dit moment het meest gebruikelijke. Je zou ook kunnen bellen via SIP Trunk. Dat is een manier van bellen door gebruik te maken van je internetverbinding. De SIP Trunk tarieven kunnen veel minder zijn als de traditionele tarieven voor bellen. Al helemaal wat betreft het buitenland, doordat het via het internet gaat hoeft dat veel minder te kosten. Het bellen onderling met je bedrijf en collega’s is gratis.

Opgeslagen in de cloud

Het werk dat je verricht wordt vaak opgeslagen in een cloud. Je zult goed moeten nagaan waar je voor kiest. Wat voor soort server en in hoeverre iedereen daarin kan. Het zou kunnen zijn dat je iets kiest waar alle werknemers gelijke rechten hebben. Je zou ook kunnen gaan voor gedeeltelijke toegang, aangepast op wat iedere werknemer nodig heeft. De server zal in ieder geval goed moeten werken, zonder storingen om de diensten goed te laten verlopen.

E-mailen

E-mail is ook een goede manier van communicatie door middel van IT-infrastructuur. Via e-mail kunnen gemakkelijk bestanden naar elkaar doorgestuurd worden. Wel moet in de gaten gehouden worden dat als het bestanden zijn die conventioneel zijn, e-mail wel een manier is waarbij bestanden vrij gemakkelijk onderschept kunnen worden. Een oplossing daarvoor zou kunnen zijn deze bestanden in de cloud te plaatsen of een bedrijfs e-mail te gebruiken die alleen voor werknemers en/of klanten beschikbaar is.

Belangrijke documenten bewaren

Als je gebruik maakt van goede IT-infrastructuur zou je deze ook kunnen gebruiken als opslagplek. Je zou er dan alle belangrijke documenten van jouw bedrijf kunnen bewaren. Wat daar fijn aan is, dat het geen fysieke ruimte in beslag neemt. Een ander voordeel is dat je op iedere plek kan werken. Je hebt dan namelijk altijd toegang tot welk document je ook nodig hebt.

Als je dit erg belangrijk vind maar zelf niet veel van ICT afweet, zou je contact op kunnen nemen met een ICT bedrijf. Deze mensen zijn erg goed in het maken van IT-infrastructuur. Zij zullen jou heel gemakkelijk kunnen helpen, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over of alles wel goed loopt.