Door de jaren heen is er veel veranderd. De gaming pc verloor het met gemak van de gaming console, nu niet meer. Een game pc is een desktop dat speciaal is gemaakt voor gamen. Een game console is een speciale spelcomputer waarop je niet zo snel je dagelijkse werkzaamheden zal uittypen. We doen tegenwoordig veel met de computer. Iedereen heeft wel een computer in huis. Sommige mensen vragen zich dus terecht af: waarom dan nog een console speciaal voor gamen? In dit artikel geef ik je enkele voordelen van het gamen op een game pc

De voordelen van een gaming pc tegenover de gaming console

De voordelen van een gaming pc zijn eindeloos. Er wordt vaak gezegd dat de nieuwste schietspellen fijner te spelen zijn op de pc. Dit komt omdat je bij nieuwere games veel verschillende manoeuvres moet uitvoeren om in de buurt te komen van je tegenstander. Een voorbeeld is de nieuwere Call of Duty. In dit geval moet je vaak springen en duiken om de tegenstander te slim af te zijn. Zonder een speciale controller is dat best lastig. Dit komt omdat een normale console controller knoppen van sommige manoeuvres lastiger te bereiken zijn dan op een speciale controller.
De laatste tijd komen er vaak klachten over het betaald gamen. Vroeger hoefden je niet te betalen om online te spelen maar sinds een aantal jaar gelden is dat veranderd. De gaming consoles gingen geld vragen voor online en daar waren de console gamers niet mee eens. En dit veranderde een hoop voor de game wereld. Mensen gingen minder online spelen, er werden minder console spellen verkocht en de groei van de pc-games nam toe. Dit kwam om dat je geen geld hoefden te betalen om online te spelen. Online gamen op de pc is in vele gevallen gratis.

Grafische hoogstandjes

Game pc’s zijn grafisch mooier! De kwaliteit van games op een console is lager. Dit heeft te maken met het aantal frames waarop de beide computers draaien. De game pc heeft een grotere diepte en scherpte van texturen en de details. Veel games draaien op 60 fps terwijl een console vaker op 30 fps draait. Deze details maakt het op een pc toch fijner gamen. Dus als jij houdt van kwaliteit, is het een aanrader om te kiezen voor een gaming pc.

Zijn gaming pc’s echt beter dan een console?

Ja, ze zijn een stuk beter, hebben meer oog voor detail en ze kunnen tussentijds nog worden uitgebreid met nieuwe onderdelen. Iets wat bij een console onmogelijk is. Game pc’s zijn over het algemeen duurder in aanschaf, maar dan heb je er ook langer plezier van. Vergeet daarnaast niet dat een gaming pc niet alleen voor gamen gebruikt hoeft te worden. Ze kunnen bijvoorbeeld ook worden ingezet voor je studie, werk, het kijken van films en ook voor het editen van foto’s of filmpjes. Een game pc biedt dus meerdere mogelijkheden en is zeker de moeite van de aanschaf waard.