Digitale signage, wordt ook wel narrowcasting genoemd, het wordt de nieuwe manier van intern bedrijf voering. Bij digitale signage/narrowcasting worden schermen ingezet om digitale content weer te gegeven. Om zo de medewerkers van een bedrijf te informeren over de interne zaken. Dit in plaats van bordjes, posters en briefjes. In dit artikel komt u meer te weten over digitale signage.

Waarom digitale signage?

Digitale signage is de nieuwe manier van bedrijfsvoering, U kan met digitale signage ook een bepaalde specifieke groep benaderen. Hier onder staan een aantal punten waarom u voor uw bedrijf digitale signage moet gaan gebruiken.
• Kosten-en tijdbesparing: Ten opzichte van adverteren via geprinte media werkt adverteren via digitale signage kosten en tijdbesparend.
• Direct aandacht: Digitale signage wekt gelijk aandacht bij de klant, en dit is een top manier om nieuwe klanten te werven
• Inspelen op speciale acties: Verschillende inhoud kan direct worden aangepast zo kunnen de ondernemers goed inspelen op actualiteiten of speciale acties. Dit kan gelijk getoond worden op het display.
• Toenamen van terugkerende klanten: Door de digitale signage vergoot u de klantenloyaliteit. Zo vergroot u toenamen van terugkerende klanten bij het verkoop punt, het bedrijf. Het kan namelijk gebruikt worden als een middel om met klanten de communiceren.
• Extra verkoper: Digitale signage kan ook worden ingezet als een extra verkoper of zelfs een klantenservice medewerker. Stelt u zich voor dat uw personeel het heel druk heeft, kan digitale signage ingezet worden als een entertainment tool. Zo zorgt u ervoor dat uw klanten een prettige wacht tijd ervaren.
• Altijd op de hoogte: Digitale signage biedt op het juiste moment de juiste informatie te laten zien of zelfs te veranderen. U kunt hierbij denken aan het tonen van de actuele reistijden van de trein, belangrijke nieuwsberichten en hoe het gaat met de aandelen.
• Perfect hulpmiddel: Het is het perfecte hulpmiddel voor de communicatie met uw klanten/ personeel. Dit is weer goed voor uw marketing en communicatie.
• Meer sfeer: Als u de sfeer in het bedrijf pand wilt verbeteren dan is een digitale signage precies wat u zoekt. Een digitale signage maakt de ruimtes meer levendig en luxer.
• Display: Als laatste punt waarom een digitale signage zo goed is voor uw bedrijf. Is dat u zelf de display kan veranderen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Naast uw reclamemateriaal kunt u er ook voor te zorgen om bijvoorbeeld uw eigen Social media op het scherm te laten zien. u kunt zelfs tv-programma’s laten zien op het scherm enzovoorts.
Dit zijn een aantal voordelen om een digitale signage toe te voegen aan uw bedrijf. Het wordt ook wel een digitale signage player genoemd omdat u al uw informatie kan laten zien op uw scherm.

Digitaal menu board

U kunt de digitale signage ook gebruiken voor digitale menuboards. Een digitaal menu board is een digitaal menu kaart. waar alle informatie opstaat over het eten van een restaurant. U kunt van deze boarden af lezen wat u wilt bestellen. Er zijn een hoop bedrijven die hier al gebruik van maken. Denk bijvoorbeeld aan de Mc Donalds, burger King of KFC.