Als eigenaar van een website of webshop wil je altijd het beste voor de bezoeker. Wanneer de ervaring van een bezoeker goed is, is de kans groot zij een aankoop doen en zich binden aan je merk/bedrijf. Om het koopgedrag van een bezoeker te stimuleren hebben we in deze blog een aantal handige punten genoteerd die niet mogen ontbreken op een website. Dus lees snel verder voor meer informatie! 

Unique Selling Points (USP’s) 

Een van de belangrijkste onderdelen die altijd terug moeten komen op een website, zijn de Unique Selling Points (USP’s). Dit zijn de onderscheidende factoren van jouw bedrijf. Het is belangrijk dit duidelijk terug te laten komen op de website. De bezoeker moet in drie seconden zien wat zij precies op jouw website kunnen doen. En om de overweging van een klant alleen maar te vereenvoudigen, is het van belang de USP’s duidelijk terug te laten komen op iedere pagina. Denk aan klantreviews, servicevoorwaarden en andere punten die jouw webshop uniek maken.  

Over ons pagina 

Naast de USP’s is een ‘over ons pagina ’een andere manier om vertrouwen te winnen bij klanten. Het is bewezen dat iemand sneller geneigd is een aankoop te doen wanneer diegene binding heeft met het bedrijf. Op deze pagina heb je de mogelijkheid een stukje geschiedenis of ander belangrijk detail van jouw bedrijf terug te laten komen. Denk aan je missie en visie. Dit zijn de steunpilaren van je webshop, want zonder betekenis ben je niks meer. 

Betaalmethodes en keurmerken 

Tot slot is het belangrijk om betrouwbaar over te komen. Dit kan doormiddel van het verdienen van bepaalde keurmerken. Denk maar aan: Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk. Dit zijn de meest belangrijke badges die een website moet hebben. Daarnaast bevindt een bezoeker zich in verschillende fases van het aankoopproces. Het is dus belangrijk hier goed op in te spelen. Vooral wanneer iemand in de laatste fase van het aankoopproces zit. Hier is het van essentieel belang meerdere betaalmethodes te bieden, anders is de kans groot dat iemand afhaakt. Denk aan: IDEAL, Creditcard, Paypal en Klarna. Nu denk je vast hoe werkt Klarna? Kan ik hier gespreid betalen? Bij Klarna is dit allemaal mogelijk dus dit is absoluut een aanrader om te implementeren op een webshop.