Formule 1

Wist je dat formule 1 auto’s een snelheid bereiken van meer dan 300 km/h. Het is mogelijk dat je het toerental kan verhogen, maar dit is ten strengste verboden en tegen de regel van een formule 1 wedstrijd. Formule 1 is een bekende autosport dat wereldwijd op de televisie wordt gekeken door miljoenen mensen. Na het tweede wereldoorlog werd er op 1950 in groot Brittannië de eerste race gehouden.

Wat kun je allemaal met een segway?

Een segway is een elektrische, zelf balancerend eenpersoons vervoersmiddel. Deze elektrische vervoersmiddel rijdt naar voren als je naar voren leunt, als je achteruit wilt gaan moet je naar achteren gaan leunen. Het is gemakkelijk te gebruiken als je er voorzichtig mee bent. Met een segway mag je alleen op het fietspad gaan rijden. Waarom? Je kunt hiermee een snelheid bereiken waardoor je gevaar op het voetpad veroorzaakt. Daarom is het ten strengste verboden om op het voetpad hiermee te gaan rijden. De maximale snelheid wat je met een segway kun behalen is 25 km/u. Om deze elektrische vervoersmiddel te gaan rijden moet je minimaal 16 jaar of ouder zijn.  Dankzij de reflectoren op de segway, wordt je vanzelf wel op straat herkend als het donker is.  Wist je dat je verplicht hiervoor verzekerd moet zijn? Om een segway te rijden, moet je er verzekerd voor zijn. Anders mag je er niet op rijden. Als bestuurder zijnde van een segway, ben je niet verplicht om een helm of handschoenen te dragen. Als je gehandicapt bent en je hebt een valyspas, dan mag je op de stoep rijden. De maximale snelheid hiervoor is 6 km/u.

Activiteiten

Wil je wat ervaring meemaken in de formule 1 of wat mee maken met de segway? Schrijf je dan in bij Cars and stars. Je kunt hier terecht voor veel leuke activiteiten. Ook is het mogelijk dat je in een Ferrari mag rijden tegen betaling.