Er wordt in Nederland steeds meer gebruik gemaakt van creditcards. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat ongeveer 55% van alle consumenten in bezit zijn van een creditcard. Natuurlijk geven veel mensen nog de voorkeur aan contant of een pinpas. Dit komt vooral omdat mensen het zo gewend zijn. Want als je de voordelen van een creditcard tegenover die van de pinpas zet. Zal je erachter komen dat een creditcard over heel veel handige voordelen beschikt. In dit artikel zullen de voordelen van een zo’n kredietkaart besproken worden en kan je naderhand zelf een conclusie trekken.

Wereldwijd

Een creditcard is wereldwijd te gebruiken. Vrijwel overal op de wereld kan je met een creditcard betalen. Dit is met een pinpas wel anders. Ook is het vaak een heel gedoe om ervoor te zorgen dat je over de goede valuta beschikt. Je moet weer naar zo’n ongezellig hok waar je dan je euro’s omwisselt in de gewenste valuta. Een goedkope creditcard is makkelijk online te bestellen. Het kost heel weinig moeite en je zult er geen spijt van krijgen. Bij veel maatschappijen hoef je het eerste jaar helemaal niks te betalen voor de kredietkaart.

Aankopen verzekerd

Veel creditcards beschikken over een automatische verzekering. Heb je wel eens meegemaakt dat je net iets duurs hebt gekocht, thuis komt en het gelijk stuk laat vallen? Nou dat is geen pretje! Vaak als je in een fysieke winkel betaald met je pinpas of contante dan ben je niet verzekerd. Dit betekent dat jij zelf voor de reparatiekosten kan gaan opdraaien. zoals eerder vermeldt beschikt een creditcard over een automatische verzekering. Bij aankoop van een product met een creditcard ben je automatisch 180 dagen tot een jaar verzekerd. Dus ben je niet zo handig en laat je vaak van alles vallen? Koop vanaf nu je spullen met een creditcard zodat de automatische verzekering de kosten van de schade dekt.

Aflevergarantie

Als je spullen online hebt besteld en betaald met een creditcard heb je automatisch aflevergarantie. Dit betekent dat als je spullen niet zijn geleverd of achteraf toch nep blijken te zijn dat de creditcardmaatschappij de betaling kan terugdraaien. Je krijgt dan gewoon weer je geld terug op je kaart. Dit geldt ook als bedrijven failliet gaan zoals de reisorganisatie. Je kan dan je geld terugclaimen.

Geld lenen

Je hebt een zogeheten kredietmogelijkheid op je creditcard. Als je een grote aankoop wilt doen maar je hebt op dat moment niet genoeg kan de creditcardmaatschappij dit voorschieten. Je kan dan zelfs in termijnen de maatschappij hun geld terug betalen. Dit kan ook in 1 keer maar veel mensen kiezen ervoor om dit in termijnen af te lossen. Je moet wel bedenken dat je een forse rente over het bedrag moet betalen. Er is wel een verschil tussen een prepaid creditcard en een normale creditcard. Bij een prepaid creditcard heb je namelijk geen beschikking over de kredietmogelijkheid.