Als je graag in de ICT wilt werken zou Full Stack Developer wel wat voor jou kunnen zijn.  Er is op dit moment veel vraag naar zou opgeleiden mensen en het aanbod is beperkt. Daardoor is er dan ook een grote baankans als je een opleiding in deze richting hebt afgerond.

Als Full Stack Developer wordt je erg breed opgeleid. Je bent dan een software engineer die veel uitlopende kennis heeft. De kennis is over software, databases, het web, maar ook de cliënt kant kun je na zo’n soort opleiding. Je zult zelfs wat kunnen programmeren.

De vraag naar een Full Stack Developer

Er is op dit moment veel vraag naar, omdat alles overgaat naar online. Alle bedrijven willen een online server om alles in te bewaren. Jij zou dit kunnen waarmaken voor die bedrijven. Je zou ook een goede aanwinst zijn binnen een ICT bedrijf. Door jouw brede opleiding kun jij vanaf veel verschillende kanten kijken naar een vraagstuk. Jij zult het ook bekijken vanuit de klant en wat er nou precies voor hem nodig is.

Een Full Stack Developer worden

Om een Full Stack Developer te worden kun je verschillende stappen ondergaan. Je zou kunnen kiezen voor een HBO opleiding. Deze zijn mogelijk verkort maar er ook gewoon in een volledige vorm. Ze zullen je daar alles uitgebreid aan leren. Alle kennis en ook alle vaardigheden. Je zult dan ook bezig gaan met apps ontwikkelen, misschien vind je dat nog wel leuker. Je zou ook kunnen gaan voor trainingen, dit is iets wat vaker gekozen wordt als je al een baan hebt in ICT of bijvoorbeeld al een MBO opleiding hebt gedaan in deze richting. Iets wat nog vrij uniek is, is een online bootcamp volgen. Dit wordt ook vaak gedaan door mensen met al enige ervaring. Deze willen in bepaalde programma’s nog wat extra skills krijgen.